Er sms lån virkelig en god ide?

Jeg ved ikke om du har fulgt med i nyhederne om sms lån, men jeg har set lidt forskellige nyheder og vil skrive lidt om hvad min opfattelse er. Først og fremmest skal vi måske have på plads hvad det er.

Et sms lån er et forbrugslån der ansøges om via sms. Som regel er løbetiden meget kort, f.eks. en enkelt måned. Renten er på overfladen ikke så høj, men de gebyrer der følger med et lån af den type, er som regel høje i forhold til det beløb man låner.

Op overfalden ser det altså ikke ud til at være en dyr type lån, men når man regner gebyrerne med er det ofte et helt andet regnestykke og en helt anden pris. F.eks. kan man låne 1000 kroner til en ikke alt for høj rente. Det ser jo sådan set fint nok ud, men til lånet hører også et gebyr på 250 kroner.

Og lånet løber jo kun en måned, og så er 250 kroner altså lige pludselig meget for at låne 1000 kroner. Den form for gebyr er jeg generelt modstander af, eller dvs. jeg er ikke modstander så længe folk tager et overvejet valg når de låner pengene og ikke bare tager det første det bedste.

Man bør først og fremmest finde sig en oversigt, så man kan finde de billigste lån, f.eks. denne: sms lån.

Her kan man se en oversigt over lånetyper, lånets varighed og renter og gebyrer. Dermed kan man få de værste gebyr-gribbe siet fra, så man står med de billigste, hvis man virkelig har brug for et hurtigt lån indtil den første.

Læs også: Lån – hvilken slags skal jeg bruge? – kilde: taenk.dk

Hvis du læser artiklen på taenk.dk vil du se at der er andre muligheder der er billigere end sms lån, men det kommer jo også meget an på hvilket beløb man ønsker at låne. Til små beløb, man er sikker på at kunne tilbagebetale hurtigt, kan sms lån være okay, men for hver måned lånet løber, kommer der renter og gebyrer oveni, og det bliver hurtigt meget dyrt at låne på den måde. Så det bedste råd er at man skal se sig godt godt for, inden man laver diverse kviklån og forbrugslån, og man skal sørge for at kunne betale dem tilbage, så renter og gæld ikke stiger og stiger.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *