Døden er naturlig – skriv testamente

Hejsa alle sammen

I dag vil jeg gerne slå et slag for en af de svære ting her i livet, en ting som i hvert fald ikke er rar at tænke på for de fleste nemlig døden. Det er faktisk lidt mærkeligt at døden er svær at tænke på, da det er det eneste der er sikkert her i livet.

Nå men grunden til vi skal tale om døden er fordi jeg gerne vil slå et slag for det med at skrive og udarbejde testamente før du når til døden. Det er selvfølgelig lidt ligegyldigt hvis du intet ejer af værdi, men det er altså vigtigt hvis du har værdier der skal fordeles, og du eksempelvis lever i et papirløst forhold.

I nogle tilfælde, jeg kan ikke helt huske hvilke, risikerer du at din semlever intet arver, selvom I bor sammen, mener det måske er hvis man har boet sammen i mindre end 2 år, men undersøg det hvis det er vigtigt for dig, men i nogle tilfælde vil din samlever intet arve hvis du går bort.

Lad os sige I bor i hus sammen og din samlever er afhængig af din indtægt for at kunne blive boende, kan denne risikere at skulle gå fra hus og hjem i tilfælde af din død, det vil altså sige ikke nok med at du dør så skal din samlever også tænke på økonomiske problemer. Dette skal ungås og det er vigtigt at du undersøger hvilke regler der gælder i dit tilfælde og så tager dig sammen til at få lavet det testamente. Jeg fik hjælp fra Fairtestamente hvilket gjorde at jeg nu har fået udarbejdet et notartestamente, som er en løsning der giver ekstra god sikkerhed, men det kan du Google hvis du er i tvivl.

Jeg har fået lavet en løsning der sikrer mine børn, men samtidig også sikrer min samlever så denne beholder huset og samme og det samme har min samlever. Det er faktisk rart at tænke på at det er blevet lavet, selvom man selvfølgelig kommer til at tænke på døden når man skal fordele godterne 🙂

Det var alt for denne omgang, jeg håber det kan inspirere nogen til at tage stilling, og sikre at man er godt dækket ind.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *